TREĆI VLAŠIĆKI SUSRETI JAVNIH NABAVKI

1097 

 

TREĆI VLAŠIĆKI SUSRETI JAVNIH NABAVKI

 

26. i 27. februar 2024. godine u Hotelu "Sunce", Babanovac, Vlašić
 05. mart 2024. godine - Video snimak
 12. mart 2024. godine - Video snimak

- Snimak se može pratiti narednih 7 dana od termina za koji ste se prijavili 

 

Imamo zadovoljstvo da pozovemo UGOVORNE ORGANE I PONUĐAČE u postupku javnih nabavki na Treće Vlašićke susrete javnih nabavki koji su odlična prilika za stručno usavršavanje u ovoj oblasti u BiH!
Dođite na Vlašić 26. i 27. februara 2024. i nadogradite svoje znanje sa najaktuelnijim informacijama i praktičnim savjetima za uspješno upravljanje javnim nabavkama u skladu sa novim Zakonom i podzakonskim aktima.

Šta Vas očekuje na Trećim Vlašićim susretima?

    • Najaktuelnije teme: Analiza izmjena i dopuna Zakona o javnim nabavkama, planiranje nabavki u 2024. godini, priprema ponuda, postupak za usluge iz Aneksa II, razlozi za poništavanje i otkazivanje postupaka, žalbeni postupak, izrada internih akata, pregovarački postupak bez objave obavještenja i okvirni sporazum.
    • Renomirani predavači:
Milica Pranjić, pravna savjetnica za upravne sporove Suda BiH i Samir Buljina, doktor pravnih nauka i bivši član Ureda za razmatranje žalbi BiH će Vas sa svojim bogatim iskustvom i stručnim znanjem provesti kroz sve izazove i nove odredbe u skladu sa Zakonom.
    • Interaktivna predavanja:
Više od samo predavanja! Aktivno učestvujte u radu, postavljajte pitanja i dobijajte konkretne savjete za konkretne situacije.
    • Razmjena iskustva:
Susret je izvrsna prilika da se povežete sa kolegama iz cijele BiH, razmijenite iskustva i uspostavite korisne kontakte.
    • Prijatan ambijent:
Uživajte u prelijepom ambijentu Vlašića i provodite se u druženju i usvajanju novog znanja.

Ne propustite ovu vrijednu priliku da:
    • Saznate sve novosti o Zakonu o javnim nabavkama i podzakonskim aktima.
    • Naučite kako efikasno planirati, sprovesti i završiti javne nabavke.
    • Dobijete praktične savjete za izradu tenderske dokumentacije i pripremu ponuda.
    • Razumijete kako da zaštitite svoja prava u žalbenom postupku.
    • Izradite potrebne interne akte za provođenje javnih nabavki.
    • Sa druge strane, upoznajete najnovije trendove u pregovaračkom postupku i primjenu okvirnog sporazuma.

Specijalna ponuda:
    • Registrujte se na vrijeme i osigurajte svoje mjesto na ovom ekskluzivnom događaju.
    • Popust za ranu registraciju: Do 26. januara 2024. godine, za sve registrovane učesnike važi poseban popust!
    • Video snimak za one koji ne mogu na Vlašić: Ako Vam termin ne odgovara, ipak možete biti u toku! Predavanja će biti snimljena i dostupna Vam u video formatu od 5. marta, a zatim i od 12. marta 2024. godine u trajanju od sedam dana od datuma za koji se prijavite.
    • Ne oklijevajte, registrujte se danas!
    • Svi učesnici će dobiti dosta primjere dokumenata iz prakse, u elektronskom obliku, koji im mogu poslužiti kao uzorci kod kreiranja vlastitih dokumenata.

Predavači su:

- MILICA PRANJIĆ - Milica Pranjić, diplomirana pravnica,pravna savjetnica za upravne sporove Suda BiH i dugogodišnji predavač iz oblasti javnih nabavki
- SAMIR BULJINA, doktor pravnih nauka sa položenim pravosudnim i advokatskim ispitom.  Član Ureda za razmatranje žalbi BiH u filijali Mostar u periodu 2015-2021 godina. Ovlašteni predavač ispred Agencije za javne nabavke BiH. Ovlašteni predavač Agencije za državnu službu Federacije BiH za oblast javnih nabavki i javno-privatnog partnerstva. Trenutno zaposlen u Parlamentarnoj skupštini BiH.

"TREĆI  VLAŠIĆKI SUSRETI JAVNIH NABAVKI"  su namjenjani računovođama, revizorima, članovima komisija za javne nabavke, rukovodiocima u privatnim i državnim preduzećima, vlasnicima preduzeća, samostalnim poduzetnicima, pravnicima i svima onim koji se susreću i postupaju po Zakonu o javnim nabavkama BiH.

Pozivamo Vas da prisustvujete ovom dvodnevnom seminaru iz oblasti javnih nabavki. Znanje Vam pridonosi poslovanju.

TREĆI VLAŠIĆKI SUSRETI JAVNIH NABAVKI se odvijaju u hotelu "Sunce", u Babanovcu na predivnom Vlašiću.

ZA SVE UČESNIKE OBEZBJEĐEN JE RUČAK - ŠVEDSKI STO PRVOG DANA I PIĆE NA PAUZAMA.

Sve informacije vezane za "TREĆE VLAŠIĆKE SUSRETE JAVNIH NABAVKI" možete dobiti na brojeve telefona: 066/240-000 i 066/299-999.

VIŠE INFORMACIJA, IZNOS KOTIZACIJE I PROGRAM MOŽETE NAĆI U POZIVNOM PISMU NA OVOM LINKU. Za učešće na seminaru potrebno je da popunite OBRAZAC ZA PRIJAVU i dostavite ga na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

hotel

 

KOTIZACIJA ZA UČEŠĆE

 

Kotizacija iznosi 250 KM po jednom učesniku za prisustvo u hotelu

Popust za rane prijave do 26. januara – kotizacija iznosi 230 KM za prisustvo u hotelu

■  Praćenje video snimka 150 KM

Za prijave 2 i više osoba iz iste organizacije odobrava se dodatni popust od 10% na ukupnu cijenu kotizacije.

U cijenu nije uračunat PDV.

Pozivamo Vas da svoje učešće što prije prijavite uz napomenu da budžetski korisnici, naravno, mogu prisustvovati uz odgodu plaćanja, ali uz obaveznu prijavu!

Prijavu slati na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na fax: 051 466 601.


Predavači će u okviru tema obraditi:
 

SEMINAR "JAVNE NABAVKE U 2024: NAJNOVIJI PRAVILNICI, PROPISI I PRAKSA ZA UGOVORNE ORGANE I PONUĐAČE"

1096 2 

 

Poštovane koleginice i kolege, sa velikim zadovoljstvom pozivamo Vas na:

SEMINAR "JAVNE NABAVKE U 2024: NAJNOVIJI PRAVILNICI, PROPISI I PRAKSA ZA UGOVORNE ORGANE I PONUĐAČE"


12.02.2024.  - Hotel Jelena, Banja Luka
13.02.2024.  - Hotel Hollywood, Sarajevo

16. i 22.02.2024.  - Video snimak

NE ČEKAJTE DA VAM POSAO PROPADNE ILI POSTUPAK JAVNIH NABAVKI! INFORMIŠITE SE NA VRIJEME! PRIPREMITE SE ZA JAVNE NABAVKE U 2024. GODINI!

Jeste li se već suočili sa problemima vezanim za novi Pravilnik o e-Aukciji u javnim nabavkama? Greške i nejasnoće su se počele javljati. Nema potrebe za panikom - donosimo rješenja!

Vijeće ministara BiH donijelo je ključne promjene na 25. sjednici, a Agencija za javne nabavke BiH ih je implementirala od 01.01.2024. godine. No, već sada se suočavamo s problemima. Zato Vas pozivamo na seminar bitan i ugovornim organima i ponuđačima koji će razotkriti tajne novih pravila i otkloniti sve nedoumice.

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na naš seminar koji će vam pružiti dubok uvid u brojne teme koje se razmatraju, najnovije trendove i pravilnike vezane za javne nabavke u Bosni i Hercegovini tokom 2024. godine. Ovo je prilika da steknete dragoceno znanje direktno od stručnjaka u ovoj oblasti.

Seminar će pokriti različite aspekte Zakona o javnim nabavkama i pružiti učesnicima važne informacije o pripremi tenderske dokumentacije, detaljno će biti obrađena priprema ponuda od strane ponuđača, pregovarački postupak, okvirni sporazum, nove funkcionalnosti u informacionom sistemu E-nabavke i elektronskoj ponudi ... Takođe će biti riječi o tome ŠTA NAM DONOSI NOVI PRAVILNIKA O PROVOĐENJU ZAJEDNIČKE NABAVKE, na koga će se odnositi i na koji način će se po njemu postupati. Pripremite se na vrijeme.

U toku seminara će učesnici moći postavljati direktno pitanja predavačima i tako otkloniti svoje dileme.

ZA KOGA JE SEMINAR?

Ovaj seminar će biti od velike koristi za sve koji su uključeni u proces javnih nabavki, uključujući javne službenike, ali i privatne dobavljače kojima će seminar pružiti korisne informacije o novom Zakonu o javnim nabavkama i pružiti mogućnost da unaprijede svoje vještine u ovoj oblasti i povećaju svoju konkurentnost na tržištu.

RUČAK I PIĆE: OBEZBIJEDITE ENERGIJU ZA UČENJE - UŽIVAJTE U BESPLATNOM RUČKU I OSVJEŽENJU TOKOM PAUZA.

- Budžetski korisnici, naravno, mogu prisustvovati seminaru uz odgodu plaćanja, ali uz obaveznu prijavu!

RAZRIJEŠITE SVOJE DILEME I UNAPRIJEDITE SVOJE POSLOVANJE!

ZBOG MALIH GREŠAKA PROPADAJU POSTUPCI, A PONUĐAČI GUBE ZARADU RADI ODBACIVANJA NJIHOVE PONUDE. SVAKAKO TO ŽELITE IZBJEĆI. DA BISTE TO IZBJEGLI NAJBOLJI NAČIN JE DODATNA EDUKACIJA!
 

VIŠE INFORMACIJA O SEMINARU, IZNOS KOTIZACIJE I PROGRAM MOŽETE NAĆI U POZIVNOM PISMU NA OVOM LINKU. Za učešće na seminaru potrebno je da popunite OBRAZAC ZA PRIJAVU i dostavite ga na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 Predavači će u toku seminara obraditi sledeće teme:
 

Opširnije...

SEMINAR ZAKON O JAVNIM NABAVKAMA - KORAK PO KORAK - KROZ PRAKTIČNE PRIMJERE I AKTUELNOSTI U 2024. GODINI

1098 

 SEMINAR ZAKON O JAVNIM NABAVKAMA - KORAK PO KORAK - KROZ PRAKTIČNE PRIMJERE I AKTUELNOSTI U 2024. GODINI

12.03.2024. god. - Hotel Kardial, Banja Vrućica, Teslić

15. i 19.03.2024. godine - video snimak

 

Drage koleginice i kolege,

Imamo uzbudljive vijesti za sve vas koji ste uključeni u postupke javnih nabavki! Konačno, nakon temeljitog usklađivanja, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je usvojilo novi Pravilnik za e-aukciju. Ove promjene nisu samo formalnost - one su ključne i imaju značajan uticaj na ugovorne organe i ponuđače.

Početak primjene novog Pravilnika je od 1. januara 2024. godine.

Ovaj seminar je prilika koju ne smijete propustiti! Dođite i saznajte kako ove promjene utiču na vaše poslovanje. Predstavit ćemo vam sve izmjene, uključujući obaveze vezane za e-aukcije, ograničenje broja aukcija po postupku, novi način snižavanja cijena, nadmetanje za pozicije, proceduru ponovnog zakazivanja i poništenja, kao i mogućnost učešća u više e-aukcija istovremeno.

Važno je napomenuti da nećete moći učestvovati u postupcima javnih nabavki bez adekvatnog poznavanja novog Pravilnika, što može rezultirati ozbiljnim problemima. Naš seminar će vam pružiti potpuni uvid u e-postupak, obuhvatiti pripremne procedure koje trebate početi raditi odmah, te Vas naučiti kako prevazići najčešće probleme u pripremi ponuda.

Očekujte i konkretne primjere iz postupka javnih nabavki koji će biti detaljno obrađeni tokom seminara. Svi učesnici će dobiti ove primjere u elektronskom obliku kao radni materijal, korisne uzorke za buduće Vaše dokumente.

Za ugovorne organe i ponuđače, teme koje će biti obuhvaćene na ovom seminaru su od suštinskog značaja. Mali propusti mogu rezultirati propadanjem postupaka, a gubitak zarade zbog odbacivanja ponuda je nešto što svako želi izbjeći. Dodatna edukacija je ključ uspjeha.

Uz to, tokom seminara, imat ćete priliku postavljati direktna pitanja predavačima kako biste otklonili sve svoje dileme.

Ovaj seminar će se razlikovati od ostalih seminara upravo zbog toga što će na njemu biti prezentovani konkretni primjeri i učesnici seminara će dobiti primjere različitih dokumenata na osnovu kojih oni mogu praviti svoje dokumente.

Posebni primjeri nabavki u pravosuđu, školstvu, lokalnim zajednicama i za ponuđače.

Seminar je namijenjen rukovodiocima, sekretarima organizacija, predsjednicima i članovima komisija za javne nabavke i službenicima za javne nabavke.

Seminar je veoma koristan i ponuđačima u javnom i privatnom sektoru kako bi mogli razumjeti kompletan postupak nabavke, ispravno pripremiti svoje ponude i kako bi razumjeli i ostvarili svoja prava u žalbenom postupku.

Ne propustite ovu priliku za dodatnom edukacijom. Prijavite se sada i osigurajte svoje mjesto na seminaru koji će vam pružiti potrebno znanje za uspješno suočavanje sa izazovima javnih nabavki u 2024. godini.

Vidimo se na seminaru!

ZA SVE UČESNIKE SEMINARA OBEZBJEĐEN JE ZAJEDNIČKI RUČAK.

BUDŽETSKI KORISNICI, MOGU PRISUSTVOVATI SEMINARU UZ ODGODU PLAĆANJA, ALI UZ OBAVEZNU PRIJAVU.

ZBOG MALIH GREŠAKA PROPADAJU POSTUPCI, A PONUĐAČI GUBE ZARADU RADI ODBACIVANJA NJIHOVE PONUDE. SVAKAKO TO ŽELITE IZBJEĆI. DA BISTE TO IZBJEGLI NAJBOLJI NAČIN JE DODATNA EDUKACIJA!
 

VIŠE INFORMACIJA O SEMINARU, IZNOS KOTIZACIJE I PROGRAM MOŽETE NAĆI U POZIVNOM PISMU NA OVOM LINKU. Za učešće na seminaru potrebno je da popunite OBRAZAC ZA PRIJAVU i dostavite ga na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 Predavači će u toku seminara obraditi sledeće teme:
 

Opširnije...

Seminari

aktuelni seminari

Održani seminari

Kontakt

  • Telefoni mobilni +

      066 299 999 , 066 240 000
  • Telefoni fiksni +

    051 466 600
  • Fax +

    Fax: 051 466 601
  • 1