SEMINAR PODNOŠENJE PODATAKA IZ KNJIGOVODSTVENIH EVIDENCIJA ELEKTRONSKIM PUTEM - ELEKTRONSKO PODNOŠENJE KIF-A I KUF-A

1041 5 

 

Poštovane koleginice i kolege, sa velikim zadovoljstvom pozivamo Vas popratite:

SEMINAR PODNOŠENJE PODATAKA IZ KNJIGOVODSTVENIH EVIDENCIJA ELEKTRONSKIM PUTEM - ELEKTRONSKO PODNOŠENJE KIF-A I KUF-A

 

09.03.2021 - Video snimak seminara
12.03.2021 - Video snimak seminara

 

Obavještavamo sve poreske obaveznika da je Uprava za indirektno oporezivanje je donijela odluku da za porezni period januar 2021. godine svi obveznici registrirani u Jedinstvenom registru UIO imaju obavezu da svoje knjigovodstvene evidencije o isporukama i nabavkama (KIF i KUF) dostave u UIO u elektronskom obliku putem portala e-Porezi.

S obzirom na ovo odlučili smo organizovati seminar na kojem će Vam zaposleni u UIO BiH dati neophodne instrukcije o čitavom postupku elektronskog podnošenja podataka iz KUF i KIF, te Vašim pravima i obavezama vezanim za ovaj postupak. Predavači će Vas upoznati sa zadnjim izmjenama u sistemu i pomoći Vam da brojne nedoumice koje se javljaju kod korisnika sistema budu otklonjene.  

Ukoliko još uvijek imate nejasnoće i nepoznanice i niste sigurni da ste potpuno spremni za ovaj postupak na ovom Webinaru će Vam zaposleni iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH pomoći da savladate kompletan postupak.
Kroz najveći dio seminara predavači će Vam pokazati kako se u praksi provodi taj postupak.  Na seminaru će biti objašnjenje, na osnovu dosadašnjeg iskustva UIO-a, najčešće greške koje korisnici e-portala prave i kako izbjeći takve greške u budućnosti.

Seminar je namijenjen računovodstvenim radnicima, knjigovođama,  revizorima, vlasnicima preduzeća, privatnicima, direktorima, pravnicima i ostalim poreskim obaveznicima.

Svi učesnici će dobiti certifikate o učestvovanju na seminaru putem pošte.

KAZNE ZA NEPRAVILNO POSTUPANJE U OVOM POSTUPKU SU VEOMA VELIKE. MOGU BITI 10.000 KM. SVAKAKO IH ŽELITE IZBJEĆI. OVAJ SEMINAR ĆE VAM POMOĆI U TOME I UŠTEDITI NOVAC.

VIŠE INFORMACIJA O SEMINARU, IZNOS KOTIZACIJE I PROGRAM MOŽETE NAĆI U POZIVNOM PISMU NA OVOM LINKU. Za učešće na seminaru potrebno je da popunite OBRAZAC ZA PRIJAVU i dostavite ga na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

OVAJ SEMINAR JE PRILIKA DA SE UPOZNATE SA KOMPLETNIM POSTUPKOM ELEKTRONSKOG PODNOŠENJA KIF-A I KUF-A !

 

POČELA JE VEĆ OBAVEZA ELEKTRONSKOG SLANJA PODATAKA ! NAUČITE NA VRIJEME PROCEDURE !

 
Predavači će u okviru tema obraditi:
 

SEMINAR AKTUELNA PITANJA IZ RADNIH ODNOSA I MOBING NA RADNOM MJESTU

1043 

 

Poštovane koleginice i kolege, sa velikim zadovoljstvom pozivamo Vas na:

SEMINAR AKTUELNA PITANJA IZ RADNIH ODNOSA I MOBING NA RADNOM MJESTU

 

- Webinar - Online seminar - 23. mart 2021. godine
- Snimak seminara - 26. mart 2021. godine

Mnogi poslodavci se suočavaju sa brojnim nedoumicama u vezi sa tumačenjem zakona o radu, problemima pri zasnivanju radnog odnosa sa zaposlenima ili angažovanju lica van radnog odnosa, aneksiranjem ugovora o radu, primjenom odredbi koje se odnose na radno vrijeme, odmore i odsustva, zaradu, naknadu zarada i druga primanja, sprovođenjem disciplinskih mjera, prestankom radnog odnosa zaposlenih, izradom i izmjenom radno-pravne dokumentacije, radnim sporovima…

Pozivamo Vas na seminar na kome ćete dobiti odgovore na svoja konkretna pitanja sa kojima se suočavate u praksi!

Neispravna primjena zakona o radu je čest predmet sudskih sporova i podnošenja prijava inspekciji rada. To je nešto što svakako želite izbjeći. Proces zapošljavanja radnika, poštovanje zakonskih odredbi dok je radnik zaposlen, a i udaljavanje radnika sa posla sastoji se od niza postupaka koji se moraju ispoštovati. Sa pojavom pandemije pojavile su se i posebne okolnosti kao što su kategorije rad od kuće, skraćeno radno vrijeme i slično.

Dio seminara će biti posvećen mobingu, kao posebnom obliku ponašanja na radnom mjestu kojim se narušavaju čast, ugled, dostojanstvo i integritet radnika. Velik broj radnika podnosi tužbe sudovima protiv poslodavaca zbog mobinga. Na seminaru ćete dobiti preporuku kako da to izbjegnete.

Seminar je namjenjen svima onima koji rade i postupaju po zakonu o radu kao što su rukovodioci preduzeća, sekretari i pravnici u institucijama, sudovima, školama, javnim preduzećima i drugim ustanovama, menadžeri, radnici u računovodstvima, rukovodioci i sekretari sindikalnih organizacija i drugi.  

Vlasnici i rukovodioci privatnih preduzeća mogu imati posebnu korist od seminara kako bi izbjegli probleme u radu sa radnicima, ne bi se izlagali nepotrebnim sudskim troškovima i problemima sa inspekcijom.

 

VIŠE INFORMACIJA O SEMINARU, IZNOS KOTIZACIJE I PROGRAM MOŽETE NAĆI U POZIVNOM PISMU NA OVOM LINKU. Za učešće na seminaru potrebno je da popunite OBRAZAC ZA PRIJAVU i dostavite ga na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

 

DA LI VAM JE CILJ DA IZBJEGNETE SUDSKE POSTUPKE I PROBLEME SA INSPEKCIJOM?

 

 
Predavači će u okviru tema obraditi:
 

Seminari

aktuelni seminari

Održani seminari

Kontakt

  • Telefoni mobilni +

      066 299 999 , 066 240 000
  • Telefoni fiksni +

    051 466 600
  • Fax +

    Fax: 051 466 601
  • 1